Luang Prabang - Vang Vieng - Reisverslag uit Luang Prabang, Laos van Emile - WaarBenJij.nu Luang Prabang - Vang Vieng - Reisverslag uit Luang Prabang, Laos van Emile - WaarBenJij.nu

Luang Prabang - Vang Vieng

Door: Emile en Karlijn

Blijf op de hoogte en volg Emile

17 Januari 2011 | Laos, Luang Prabang

Bedankt voor al jullie leuke reacties!

11 jan naar luang prabang
Een lange nacht vol rochelende, smakkende en in bed rokende Chinezen naast ons verder en we komen (inmiddels twee uur te laat) bij de grens van laos aan om een uurtje of 10 's ochtends. Dit is backpacken.. :-) Maar we zijn er nog niet.... Volgens de bustijden zouden we rond een uurtje of zes in Luang Prabang (Laos) aankomen. Om 2 uur zijn onze buschauffeurs pas klaar met alle grensformaliteiten terwijl we hier al om 10 uur hadden moeten wegrijden. Inmiddels 4 uur vertraging dus. Een ideaal moment voor de chauffeurs om nog uitgebreid pauze te nemen van 1,5 uur, waardoor we dus meer dan 5 uur te laat gaan aankomen. Nog 5 uur langer smakkende Chinezen... Onze lonely planet heeft een aantal mooie teksten over bussen in Laos:
'The buses of laos probably won't be what you're used to. Depending on your luck, you might get a relatively new bus, moving at something approaching 60 km/h, with two seats to yourself and no karaoke. Or you might not.......
So you just remember, this is Laos: where arriving late is part of travelling'.
:-)
Al met al komen we 30 uur later in een slapend Luang Prabang aan, waar we vrij snel toch een erg lekkere kamer vinden met uitzicht over de Mekong rivier. Hadden we wel verdiend dacht ik!
12-13 jan Luang prabang (laos)
Twee dagen in dit heerlijk rustige plaatsje, waar we respectievelijk uitslapen en een massage nemen en  de dag erop uitslapen, een stukje gaan fietsen in de buurt en naar de night market gaan. De sunset is hier geweldig over de mekong, wat is Laos een mooi land!
O, ja: we moeten weer wennen aan het feit dat westerlingen (blanken) elkaar niet meer gedag zeggen op straat. Iets wat in China gemeen goed was geworden...:-)
14 jan: naar Vang vieng
Vandaag worden we om 8.30uur 's ochtends opgehaald door onze minbus. Uiteindelijk vertrekken we bijna om 10 uur... Gelukkig hebben we het ritme van laos al iets meer te pakken. Het is vijf uur rijden naar Vang vieng, dus we komen om 16.15 aan.
Helaas is het te laat om nog te gaan tuben vandaag, want die stoppen om vier uur. Tuben is een legendarisch ritueel hier in Vang vieng, waar backpackers in een binnenband van de rivier afglijden en iedere 100 meter een bar tegenkomen waar shooters gedronken worden. Long story short: iedereen dronken. Helaas zijn er de laatste tijd veel ongelukken gebeurd en zij er mensen gestorven (voornamelijk door de drank). Hierdoor hebben ze eea aan BANDEN gelegd en zijn de reuzeglijbanen gesloten. Doordat het hier ook geen regenseizoen is, blijkt het tuben meer veranderd te zijn in een halve wandeltocht van kroeg naar kroeg langs de erg koude rivier (ondanks de 25C overdag is het water koud in de winter). Hierdoor besluiten we eerst lekker een hapje te gaan eten in een organisch restaurant (10E incl drank). Daarna een biertje in een van de vele bars hier in Vang Vieng met alle dronkenlui en een stel uit Brisbane (Australie) waar we mee in de bus zaten.  Wel erg gezellig, maar tis net Sergonisos en we besluiten de volgende dag om 13.30 uur rechtstreeks door te gaan naar Ko Chang (Thailand). Nieuw avontuur!

• 17 Januari 2011 - 11:26

Carry:

wat een kilometers maken jullie zeg, geweldig zo'n reis. leuk om dit allemaal te lezen ben ik ook een beetje met jullie mee maar dan zonder lange treinreizen en rochelende chinezen hahah. Veel plezier nog en graag to jullie volgend verhaal.
    liefs vanuit aalsmeer
    carry

• 18 Januari 2011 - 07:54

Arieke:

hi luitjes

mooie avonturen hebben jullie weer beleefd als ik het zo lees!
    Goede terugreis en we spreken elkaar hopelijk snel weer

kus Arieke

• 18 Januari 2011 - 13:46

Cees:

Lieve twee, jammer dat ze die tubing aan banden hebben gelegd. Had dat graag een keer willen meemaken. Gisteravond lekker gegeten in Cees Gerits zijn nieuwe restaurant (6 euro) hier Marbella. Gister 24 graden. Vandaag koud. Liefs, ook van M.