New York
Door: Karlijn & Emile
Blijf op de hoogte en volg Emile
13 Januari 2019 | Verenigde Staten, New York
Lieve allemaal,
Fijn dat jullie ons allemaal weer volgen!
Onze trip begint in New York waar we bij aankomst op JFK AirPort al een uur in het vliegtuig moeten wachten omdat de rij zo lang is voor de douane dat het al in de slurf begint. De shutdown van de overheid heeft een enorme impact... wanneer we eindelijk de douane bereiken wordt Emile (net als de vorige keer) doorverwezen naar een kantoortje waar hij wordt ondervraagd. Blijkbaar is het opvallend dat hij een Franse achternaam heeft en uit NL komt. Bijna 3 uur na landen kunnen we door naar Brooklyn waar Jeroen en Rianne met Katja en Pieter inmiddels 2,5 jaar wonen. We hebben er erg veel zin in om 4 dagen met hen door te brengen! Bij aankomst drinken we een wijntje en eten we kip-kerrie in hun townhouse in Brooklyn. Het wordt niet al te laat omdat we nog met ons hoofd in de NL-tijd zitten. Ze hebben een heerlijk bedje voor ons opgemaakt in het sous-terrain.
10 -13 jan
De volgende dag gaan met Rianne (Jeroen is nog aan het werk) een rondje Brooklyn doen waarbij we ook nog even wat zomerkleding scoren. We lunchen in een hippe foodcourt. Brooklyn is de laatste jaren the place to be geworden voor veel New Yorkers, en dat merk je aan alles.
Het blijft bijzonder dat er overal banen voor zijn, die je in NL nergens tegen zou komen. Zoals in de supermarkt waar we in 3 rijen moeten staan en een vrouw op een podium continu iemand aanwijst en dicteert naar welke kassa je moet. Ook staan er op iedere skybar wel mannetjes/vrouwtjes die Emile vertellen dat hij zijn e-sigaret niet mag gebruiken op het terras, ook al is het buiten.
De volgende dag doen we een rondleiding bij de Verenigde Naties; waarbij m.n. de enorme vergaderruimten (die altijd op tv zijn) veel indruk maken. We lopen door het koude Manhattan met ieder 2 jassen, sjaals, mutsen en handschoenen aan. Het blijft koud. Jeroen zien we na zijn werk -EY zit vlak bij Times Square- en we gaan borrelen in The Skylark; met een geweldig uitzicht over de stad. Vervolgens nog naar een andere skybar (230 Fifth Rooftop) waar Rianne aansluit. We eindigen in BXL Zoute; een Belgisch restaurant. Het is heel gezellig om weer even rustig bij te praten! Helemaal kapot ploffen we in ons heerlijke bedje.
De volgende dag gaan we met Jeroen en Pieter een street art tour doen in Brooklyn (Williamsburg). Heel bijzonder om alle achtergronden van al die stukken te horen. De street art is geweldig en deze wijk in Brooklyn huist veel kunstenaars. Vervolgens eten we een pizza en gaan we door naar de Brooklyn Brewery waar we een rondleiding van een beschonken New Yorker krijgen, en een bierproeverijtje doen. Het is zo druk dat er een rij staat om binnen te komen. Rianne sluit bij ons aan en we vervolgen onze weg naar de rooftop van The William Vale. Vanaf hier kun je vanaf de Brooklyn kant heel mooi over Manhattan kijken! Even moeten wachten voor een tafel beneden in het restaurant, maar heerlijk eten in een uberhippe tent. Wat een geweldige afsluiter van New York!
De volgende ochtend sneeuwt het en is het tijd om naar de warmte te gaan. Op naar Guadeloupe!
14 Januari 2019 - 17:00
Mark:
Ik kan me voorstellen dat Emile argwaan wekt...Die woeste kop alleen al!
Volgende keer zeg je gewoon; ‘Je suis Charlie, et fumé un pipe’...
Het avontuur is begonnen! -
14 Januari 2019 - 17:54
Cees:
New York schijnt beroemd te zijn om zijn pizza's dus dat begrijp ik wel maar een Belgisch restaurant? Gelukkig zitten jullie nu in de zon. Hoeperdepoep in Guadaloep. -
15 Januari 2019 - 07:42
Leomiek:
Wauw wat een leuk bezoek aan New York! Leuk jullie verslag te lezen. Geniet ervan,